Lantul de hypermarketuri Auchan Romania va avea, incepand cu aceasta luna, un nou director general, dupa ce Regis Mougel a anuntat ca se retrage din functie.

„Incepand cu luna in curs, imi voi inceta activitatea in cadrul Auchan Romania insa nu voi pleca din tara. O data cu retragerea mea, voi fi inlocuit de Patrick Espasa, care vine de la conducerea Auchan Italia”, a declarat Mougel la inagurarea centrului comercial Militari Shopping Center. Acesta nu a motivat decizia luata insa a subliniat ca va activa intr-un alt domeniu.

Regis Mougel se afla in cadrul Auchan inca de la intrarea pe piata din Romania. Patrick Espasa a condus operatiunile Auchan in Italia vreme de 10 ani.

Deschiderea Militari Shopping impulsioneaza afacerile Auchan

Auchan a inaugurat in luna decembrie hypermarketul aflat in cadrul parcului de retail Militari Shopping, in urma unei investitii de 20 milioane euro, acesta fiind cel de-al doilea magazin din Bucuresti si al saptelea din Romania.

O data cu deschiderea centrului comercial, Auchan mizeaza pe cresterea traficului de clienti in cadrul hypermarketului si chiar pe o majorare cu 50% a cifrei de afaceri, potrivit declaratiei lui Espasa.

Auchan Militari are o suprafata de vanzare de 12.500 mp, 65 de case de marcat si ofera o gama de 50.000 de produse din toate domeniile. Pe langa acestea, hipermarketul va beneficia si de o parcare de 2.300 de locuri.

Grupul Auchan a preluat integral, in luna ianuarie, compania MGV Distri-Hiper, operatorul retelei pe piata din Romania. Auchan a achiztionat 51% din societate, tranzactie in urma careia detine 100% din capitalul firmei.

Grupul Auchan este una dintre cele mai importante companii de retail din lume, prezenta in 12 tari (Franta, Spania, Portugalia, Italia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Romania, Rusia, Ucraina, China, Taiwan), prin cele patru divizii ale sale: hipermarketuri, supermarketuri, centrele comerciale Immochan si banca Accord.