Kim Dotcom are mari şanse de a-şi recupera bunurile în valoare de 30 de milioane de dolari confiscate de autorităţile din Noua Zeelandă, printre care se numără bijuterii şi maşini în valoare de cinci milioane de dolari, după ce s-a descoperit o eroare de procedură făcută de poliţie.

Poliţia a completat greşit un formular, în loc să ceară un ordin de restricţie interim, s-a cerut un ordin de restricţie extern şi astfel avocaţii lui Dotcom au cerut restituirea bunurilor confiscate ilegal.

Autorităţile au recunoscut că au comis erori de procedură la completarea actelor şi au încercat să le repare ulterior. Judecătorul a acceptat documentele refăcute după ce le-a declarat nule  pe primele şi urmează să se pronunţe dacă bunurile lui Dotcom vor fi restituite.

Dotcom a fost eliberat pe cauţiune la sfârşitul lunii februarie şi nu are dreptul să acceseze internetul sau să de deplaseze la o distanţă mai mare de 80 de km de vila sa.
Autorităţile americane au cerut în mod oficial extrădarea fondatorului site-ului de distribuire de fişiere Megaupload, Kim Dotcom, pentru a-l judeca pentru piraterie. Americanii consideră că daunele aduse deţinătorilor de drepturi de Megaupload au fost de 380 de milioane de euro.