Ministrul este de părere că Inspecția Muncii trebuie reformată având în vedere că nu se ocupă cum ar trebui de sesizările angajaților. Violeta Alexandru a subliniat că există multe nereguli care trebuie imediat revizuite de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă.

”Am ajuns la concluzia că Inspecția Muncii trebuie reformată pentru că nu se ocupă temeinic de sesizările acelor angajați care deplâng probleme în relațiile de muncă. Eu sunt foarte fermă aici: sunt încălcări ale legii, ele trebuie imediat văzute de Inspectoratele Teritoriale de Muncă. Verificări severe ale ITMurilor la orice angajator care nu își respectă angajații.”, notează ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Nu toți angajatorii trebuie stigmatizați

Ministrul Muncii a subliniat că există angajatori care își respectă angajații, motiv pentru care nu toți pot fi stigmatizați.

„Dar nu, nu pot fi de acord cu stigmatizarea tuturor angajatorilor din România. Sper ca, pe angajatorii români, declarațiile PSD să îi pună serios pe gânduri pentru că PSD distruge această țară. Implicit îi distruge și pe ei. Faptul că în România există oameni care deschid sau susțin afaceri (unii riscându-și propriile resurse), angajează, plătesc salarii înseamnă că România este o economie de piață funcțională. PNL o va apăra împotriva atacurilor PSD.”, mai notează ministrul.

Cum explică aceasta pierderea credibilității PSD

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a mai scris pe pagina de socializare că Partidul Social Democrat a pierdut încrederea românilor având în vedere că nu poate sprijini românii să nu își piardă locurile de muncă și nu poate sprijini angajatorii să își continue afacerile.

După spusele ministrului Muncii, social-democrații nu pot sprijini pensionarii să primească deciziile de pensionare la timp.

”PSD se preface că nu înțelege că a pierdut complet credibilitatea în domeniul muncii și protecției sociale. Prin rezultatele concrete obținute, prin sinceritatea comunicării mele cu pensionarii, cu angajatorii și cu angajații am în acest moment autoritatea să spun lucrurilor pe nume. PSD nu mai este credibil că poate sprijini românii să nu își piardă locurile de muncă, angajatorii să își continue afacerile, pensionarii să primească deciziile de pensionare la timp, după o viață muncită în România sau în străinătate.”, scrie Violeta Alexandru pe pagina personală de Facebook.

Sursă Foto: INQUAM Photos/George Calin