RED Management Capital a anuntat ca va pastra in administrare proprie proiectele pe care le dezvolta pe piata din Romania, in conditiile noilor evolutii de pe piata locala de real estate.

“In noile conditii economice, RED isi ajusteaza strategia pentru piata locala. Ne vom continua proiectele, deoarece piata romaneasca ofera oportunitati care trebuie fructificate inteligent inclusiv in momente mai putin favorabile. Administrarea propriilor proiecte este un pas esential in aceasta directie” a declarat Andrew Stear, Manging Partner RED.

RED are in plan sa investeasca pe piata locala 300 milioane de euro, impreuna cu partenerii sai, pe termen mediu. Oficialii companiei au anuntat, de asemenea, ca au in plan sa dezvolte un lant de malluri mici, care vor fi integrate in spatiul public, sub brandul Cadran. Primul va fi inaugurat in Husi in primavara anului viitor.

Compania va dezvolta si in Iasi un campus tehnologic dedicat productiei IT&C, cu o infrastructura conceputa special, Iasi Business Campus.

RED Management Capital dezvolta de asemenea si proiectele mixte Radius Center Baia Mare si World Trade Center Constanta. Radius Baia Mare va avea o suprafata inchiriabila de 43.000 de metri patrati, si va fi finalizat in trimestrul patru al anului viitor. WTC Constanta urmeaza sa dispuna de o suprafata totala de 130.000 de metri patrati si sa reuneasca un centru comercial, doua cladiri de birouri si un hotel cu 250 de camere clasificat la patru stele. Pe langa acestea, va fi construita si arena de concerte cu capacitatea de peste 8.000 de locuri. Centrul comercial, cladirile de birouri si hotelul vor fi finalizate la sfarsitul lui 2009, pentru ca arena sa fie finalizata in in 2011. Cele doua proiecte vin si cu un Centru de Arta Contemporana, avand ca scop promovarea artei de acest fel din Romania si conectivitatea cu comunitatea artistica internationala.

Oficialii RED au mai anuntat ca centrul comercial Armonia Braila va fi terminat luna viitoare. Acesta are o suprafata totala de 200.000 de mp si a absorbit o investitie estimata de 50 de milioane de euro. Reprezentantii companiei au adaugat ca erau dispusi sa vanda Armonia Braila, in cazul unei oferte satisfacatoare.

In ceea ce priveste evolutia pietei de real estate din Romania, Teodor Pop, Managing Partener RED, a declarat „ca se strang randurile”. Cu toate acestea, Pop si-a exprimat increderea ca piata isi va reveni in 2010.

RED este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale de pe piata locala, detinand proiecte in valoare de 700 milioane de euro. Printre proiectele de retail ale grupului se numara Centrele Comerciale Armonia (Arad, Braila, Satu Mare), Armonia Mall Giurgiu, Centrele Comerciale Cadran (Slobozia, Husi, Miercurea Ciuc si Marghita), precum si complexele comerciale si de afaceri World Trade Center Constanta si Radius Shopping Business & Arts Baia Mare. Fondurile Warburg Pincus si GED din Spania controleaza partial si asigura equity-ul RED.