Developerul autohton Real Estate Development (RED) a deschis recent un birou la Londra in vederea descoperirii de noi oportunitati de dezvoltare, de finantare a investitiilor, dar  pentru atragerea de retaileri in centrele comerciale dezvoltate de companie.

RED, care detine un portofoliu de proprietati de 600 de milioane de euro in Romania, l-a desemnat ca managing partner al biroului din Londra pe Andrew Hardy.

Programul de dezvoltare al RED in Romania include: Constanta World Trade Centre un complex de retail, office si petrecere a timpului liber de 123.000 mp ce va fi livrat pe piata in 2010, complexul Radius Plaza din Baia Mare de 60.000 mp cu finalizarea programata in 2009. Firma dezvolta si Armonia Retail Park in Satu Mare, dar si o reteau de malluri sub brandul Cadran in Husi, Sebes, Marghita, Slobozia.

Firma a anuntat recent ca, din cauza conditiilor dificile de piata si in special a yield-ului prea mare, nu va vinde in viitorul apropiat niciunul dintre proiectele pe care le dezvolta.

Principalii actionari ai RED sunt fondul de private equirty american Warbug Pincus si fondul de investitii spaniol GED Group.

Sursa: Property EU