“A devenit ceva obișnuit să aflăm din presă – dacă aflăm – că la conducerea unei instituții a fost numită o persoană care nu are nimic în comun cu domeniul de activitate al acesteia, dar care are o bogată activitate politică, economică și/sau infracțională în Teleorman sau în ‘aria de acoperire’ a decidenților din Teleorman”, spune fostul ministru al Educației, citat de Edupedu.ro.

Sub titlul “Rămân optimist”, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) scrie că “după ziua de ieri, 13 noiembrie 2018, care, pentru România, într-adevăr, a fost cea mai complicată zi de 13 din ultimii 29 de ani, rămân optimist că cei 96% dintre români, aflați în România sau în diferite colțuri ale lumii, interesați de politică sau nu, vor găsi (vom găsi) o soluție pentru ca această țară să meargă mai departe, fără să amputăm viitorul copiilor noștri”.

“Știm deja că interesele Președintelui PSD, care deține și a treia funcție în stat, nu corespund cu interesele acestei țări. Nu mai surprinde pe nimeni faptul că limitele constituționale și legale ale unor funcții/instituții publice sunt ‘reevaluate’ periodic de Curtea Constituțională, ceea ce, încet, dar sigur, duce la modificarea Constituției României, prin interpretări și reinterpretări succesive.

Nu se mai miră nimeni – ceea ce este foarte grav – că mandatul oficial al unor instituții publice este înlocuit cu ‘mandatul de partid’. A devenit ceva obișnuit să aflăm din presă – dacă aflăm – că la conducerea unei instituții a fost numită o persoană care nu are nimic în comun cu domeniul de activitate al acesteia, dar care are o bogată activitate politică, economică și/sau infracțională în Teleorman sau în ‘aria de acoperire’ a decidenților din Teleorman.

Acesta este tabloul pe care îl văd în fiecare zi 96% dintre români, o bună parte a presei naționale și internaționale, partenerii strategici, organizațiile europene sau internaționale care monitorizează evoluțiile democratice – sau mai puțin democratice – din România”, scrie Remus Pricopie, pe pagina sa de Facebook.