Statul român a reușit să cheltuiască nu mai puțin de 12 milioane de euro pe o pagină web care, în acest moment, nici măcar nu funcționează. Site-ul are 892 de utilizatori și nu a mai fost actualizat din 2013.

Ministerul Comunicațiilor a plătit din fonduri publice 43 de studii în valoare de peste 19 milioane lei pentru fundamentarea strategiei eRomânia. Aceasta a fost aprobată prin HG în anul 2010, strategie în urma căreia a fost realizat un singur proiect: portalul eRomânia.

Pe acesta statul a cheltuit 12 milioane euro. În prezent, nu este nici actualizat și nici folosit. Asta e concluzia unui raport publicat în această săptămână de Curtea de Conturi. Ministerul a cheltuit ineficient peste 31,3 milioane lei în perioada 2007-2016 pe astfel de studii, unele pentru strategii care nu există și programe care nu au mai fost implementate.

Această soluție se dorea un portalul național de referință prin calitatea informației și volumul informațional. Portalul a rămas însă încărcat cu informație puțină și neactualizată din 2013.

În prezent, proiectul „e-România 2” este doar un portal cu informații despre toate localitățile din România, dar așa cum am arătat mai sus, în fapt portalul este încărcat doar cu informația din anul 2013 de către prestator și neactualizată din acel moment.

SURSA: playtech.ro