Modificări importante peste Ocean. Zeci de milioane de americani au votat deja la prezidențiale. Este un nou record. Aproape 3 milioane în plus față de acum patru ani.

Record peste Ocean!

Peste 49,3 milioane de americani şi-au exprimat deja votul în alegerile prezidenţiale din SUA, mai mult decât totalul celor care au votat anticipat la prezidenţialele de acum patru ani, relevă statisticile publicate vineri de US Elections Project, cu 11 zile înainte de scrutinul propriu-zis, relatează dpa şi AFP.

Conform aceleiaşi platforme, în 2016 au votat anticipat în total circa 47 de milioane de alegători.

Statisticile mai arată că opţiunea votului anticipat a fost folosită de un număr semnificativ mai mare de alegători democraţi înregistraţi decât de republicani.

Înregistrarea ca alegător al unui partid nu este neapărat un indicator al modului în care votează persoana respectivă la scrutin, notează dpa.

Votul prin corespondenţă s-a intensificat în acest an, parţial ca urmare a pandemiei de coronavirus, deşi tendinţa era deja în creştere de la scrutinele precedente.

Acest lucru ar putea indica însă şi că anul acesta alegătorii au luat deja o decizie fermă cu mult înainte de ziua scrutinului – 3 noiembrie -, la un nivel fără precedent în trecut.

Preşedintele Donald Trump a afirmat în mod repetat că votul prin corespondenţă favorizează fraudele electorale, afirmaţie nesusţinută de dovezi, mai menţionează dpa, conform Agerpres.