O bandă de hoţi a furat circa 6,5 milioane de euro în bani lichizi dintr-o clădire a Direcţiei vămilor germane din localitatea Emmerich, penetrând zidul camerei valorilor cu un burghiu, a anunţat miercuri poliţia germană.

Furtul s-a produs pe 1 noiembrie, într-o duminică. Potrivit anchetatorilor, trei persoane îmbrăcate în negru au pătruns în clădire în jurul orei 06.00 dimineaţa şi au plecat în jurul orei 10.45, după ce au transferat într-un vehicul alb banii furaţi.

Recompensă pentru orice persoană care furnizează informaţii

Potrivit poliţiştilor din Kleve şi din Krefeld, furtul a fost „planificat şi executat într-un mod profesionist”, autorii săi reuşind să intre în pivniţa clădirii şi apoi să pătrundă în camera valorilor folosind burghiul pe care-l aveau asupra lor.

Direcţia vămilor a promis o recompensă de 100.000 de euro pentru orice persoană care furnizează informaţii asupra autorilor furtului sau care vor permite recuperarea banilor furaţi.

Martorii au relatat că au auzit zgomote de burghiu în zorii zilei de duminică, 1 noiembrie, şi au văzut trei persoane deplasându-se între clădire şi vehiculul înmatriculat în regiune cu care apoi au plecat.

Un alt martor a fotografiat un bărbat care a trecut de mai multe ori prin faţa clădirii în acea dimineaţă, iar de atunci acesta este căutat de anchetatori.

Oraș hanseatic pe Rin

Acest bărbat a urcat apoi la bordul unei maşini care a plecat în aceeaşi direcţie ca şi automobilul alb utilizat pentru furt.

Emmerich am Rhein este un oraș hanseatic situat pe malul drept al Rinului în landul Renania de Nord – Westfalia, Germania. Orașul aparține de districtul Kleve, regiunea administrativă Düsseldorf.

La rândul său, landul Renania de Nord-Westfalia este cel mai vestic land federal german și totodată cel mai dens populat, numărând peste 18.000.000 de locuitori.

Capitala este Düsseldorf, dar cel mai populat oraș este Köln.

Landul este caracterizat de o concentrare puternică de orașe, ce forează un megalopolis: Münster, Dortmund, Essen, Bochum, Duisburg, Krefeld, Wuppertal, Mönchengladbach, Solingen, Düsseldorf, Köln, Bonn (fosta capitală federală, acum mutată la Berlin) și Aachen.