Remus Rădoi a declarat, la ieşire din sediul DIICOT Bucureşti, că a fost întrebat de procurori despre cazul crimelor din Caracal, însă omul de afaceri a spus că nu avea date pe care să le furnizeze. Rădoi a refuzat să mai facă alte declaraţii.

„(Procurorii au întrebat, n.r.) Despre cazul Caracal, dar nu aveam ce date să le furnizez”, a spus Remus Rădoi, la ieşirea din sediul DIICOT Bucureşti.

Acesta a fost audiat aproape o oră, iar la plecare a refuzat să dea alte detalii cu toate că omul de afaceri a declarat, în repetate rânduri, că deţine informaţii potrivit cărora poliţiştii ar sprijini interlopii din zonă, subliniind că membrii clanurilor ar fi fost chiar informaţi de anchetatori cu privire la informaţiile din dosare sau cu privire la descinderi.

Omul de afaceri Remus Rădoi va fi audiat astăzi la DIICOT unde va oferi informații-cheie despre rețea de proxeneți din Caracal. Rădoi a declarat în exclusivitate pentru bugetul.ro că a convins mai multe persoane să depună mărturie într-un dosar din 2018, în care s-au efectuat percheziții în masă în luna aprilie a acestui an.

Deși oamenii legii au dat asigurări că se vor face arestări, cei acuzați în dosar se află în libertate iar cei 40 de martori, convinși de Rădoi să depună mărturie, sunt acum în pericol.

Într-un interviu pentru Bugetul.ro, Remus Rădoi a arătat cu degetul înspre oamenii legii, despre care a spus că le furnizează informații infractorilor.

„Oamenii nu mai au încredere în Poliție. Ce încredere să mai aibă, când îl văd pe Mirea (n.r. – fostul șef al Poliției Caracal) la masă cu Oacă (n.r. – Nicușor Oacă, liderul clanului „Oacă”)? De aceea, apelează la mine. Noi nu acceptăm să li se ceară taxă de protecție clienților noștri. Cei din clanul Oacă au interdicție în mai multe localuri pe care noi le protejăm, pentru că sunt violenți”, a declarat Remus Rădoi.

„Vă dați seama? Un șef de Poliție să stea la masă cu un criminal. Eu l-am văzut pe Mirea, la barul Coquette, cu Bran Dragoș Marius, locotenent de-al lui Oacă condamnat pentru crimă, și cu Oacă la aceeași masă. Într-o altă seară, Humă Daniel, fostul adjunct al șefului Poliției, l-a sunat pe Oacă și i-a spus tot ce i-am comunicat eu, legat de un dosar”, a mai spus Remus Rădoi.