Mark Zuckerberg, fondator şi CEO al Facebook, îi mulţumeşte lui Steve Jobs că i-a fost "mentor şi prieten". "Mulţumesc că ne-ai arătat că ceea ce construieşti poate schimba lumea. Îmi va fi dor de tine", mai spus Zuckerberg.

Larry Page, CEO al Google, a spus despre Jobs că a fost "un om mare cu realizări incredibile şi inteligenţă uimitoare". "Părea întotdeauna capabil să spună în câteva cuvinte ceea ce ar fi trebuit să gândeşti înainte să te gândeşti. Concentrarea sa asupra experienţei utilizatorului, mai presus de toate, a fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru mine", a declarat acesta.

Dick Costolo, CEO al Twitter, a scris pe platforma de socializare: "Foarte rar apare cineva care nu numai că ridică standardele, ci creează un nou set de măsuri. Odihneşte-te în pace, Steve Jobs".

Născut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sănătate de mai mulţi ani. El a fost atins în 2004 de o formă rară de cancer de pancreas şi a suferit un transplant de ficat în 2009. Aflat în concediu medical din ianuarie, el şi-a anunţat demisia din postul de director general la 24 august, cedând conducerea adjunctului său Tim Cook.

Steve Jobs a fondat compania într-un garaj, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985, în urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere în 1997. El a lansat de atunci mai multe produse, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.