Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat duminică seară că referendumul de revizuire a Constituţiei nu a fost asumat politic de nimeni şi a fost o acţiune civică, precizând că preşedintele Klaus Iohannis s-a dus la vot în ultimele minute din zi, „în sictir”.

„În primul rând, nu a fost un vot politic. Acest referendum nu a fost o chestiune asumată politic de nimeni. A fost pur şi simplu o acţiune venită în urma unei scrisori semnată de 3 milioane de români, un demers care s-a transformat în referendum (…) Dacă vorbim despre boicotul opoziţiei, putem spune doar că toată această acţiune nu că nu le-a ieşit, dar are un efect advers (…). Inclusiv modul în care s-a comportat preşedintele României, Iohannis, de parcă nu era preşedintele României, era preşedintele unei alte ţări (…) Să nu ieşi ca preşedinte să spui că vei veni la vot, să ceri poporului să iasă la vot, pe o chestie constituţională, legală, de interes naţional, să te ascunzi şi să te duci la vot în ultimele minute din zi, aşa, în sictir şi cu scârbă vizavi de ceea ce votează românii…”, a declarat Codrin Ştefănescu.

El a spus că PMP, USR, PNL şi Iohannis au promovat în ultimele două săptămâni o politică „de boicot”, pentru „a dezinforma populaţia, şi au transmis „mesaje absolut oribile”, într-un moment în care „românii au venit în număr gigant la vot”. „Patru milioane este o cifră. Patru milioane de români au ieşit astăzi să voteze”, a adăugat Ştefănescu, potrivit Agerpres.