Reprezentanții ALDE au postat pe pagina de Facebook a partidului o reacție cu privire la declarațiile Ralucăi Turcan. Potrivit ALDE, Guvernul este incapabil să asigure măști de protecție pentru elevi și profesori. Mai mult decât atât, ALDE subliniază că Guvernul și-a asumat că va asigura măștile necesare.

„Nu au asigurat măştile pe care şi-au asumat că le vor da românilor din categorii defavorizate şi nici nu au dat măştile prevăzute în lege, cele 30 pe lună.

Nu au făcut absolut nimic! Acum nu sunt capabili nici măcar să asigure măşti pentru elevi şi profesori.

Cu cele 2 miliarde de lei pe care le-a dosit Orban la fondul de rezervă ca să cumpere primari de la PSD, mai bine cumpără măşti pentru copii”, mai spun cei de la ALDE.

Ce a declarat azi Raluca Turcan

Vicepremierul a declarat azi că este imposibil ca Guvernul să asigură măști de protecție pentru toți elevii și profesorii din România. Aceasta a mai adăugat că cei din categorii defavorizate vor primi măști gratuite din partea statului.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii.

Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, a declarat Turcan.

Toți copiii vor beneficia de toalete

„Am deblocat 25 de milioane de euro, fonduri europene, pentru ca autorităţile publice locale, acolo unde nu există apă şi canalizare, să poată să achiziţioneze containere sanitare, astfel încât copiii să aibă acces la spălatul pe mâini şi inclusiv toaletă, pentru că în câteva luni de guvernare nu putem să acoperim o nepăsare care s-a perpetuat în România, în 30 de ani, şi anume aceea de a avea încă, în Europa anului 2021, localităţi unde nu există apă curentă sau canalizare”, a declarat vicepremierul.