Grupul Anchor, proprietarul mall-urilor Vitan şi Plaza din Bucureşti, susţine că toate companiile din grup sunt la zi cu plata datoriilor către stat şi că Finanţele nu au updatat lista datornicilor.

„Toate companiile din grupul Anchor respectă legislaţia română în vigoare privind termenele de declarare a obligaţiilor fiscale cât şi termenele de plată ale acestora. Menţionăm că la data apariţiei articolului firmele din cadrul grupului Anchor sunt la zi cu plăţile către bugetul de stat, în acest moment existând chiar şi sume de recuparat” se arată într-un drept la replică.

„Respectând prevederile Ordonanţei de Guvern nr 92/2003, grupul Anchor a finalizat compensarea unei creanţe cu datoriile curente, în data de 29 ianuarie 2010.
Cu certitudine, la momentul accesării paginii respective, pe site-ul Ministerului de Finanţe nu erau prezentate toate informaţiile şi acesta este motivul pentru care situaţia plăţilor acestor două companii la care se face referire în articol nu este cea reala”.

Potrivit datelor Fiscului,publicate la începutul acestei luni, la data de 31 decembrie 2009, două firme din grupul Anchor aveau datorii totale de 3,4 milioane de lei, ANAF demarând procedura executării silite.