SUA nu va lua în serios nicio întrevedere dacă ea nu se referă la interzicerea armelor nucleare în Coreea de Nord", a spus Nikki Haley.

„Noi considerăm acest regim drept foarte periculos. Nu credem că avem nevoie de o cârpeală", a spus ea.

Ambasadoarea americană, se declarase în cursul zilei, gata să obţină adoptarea a noi sancţiuni internaţionale împotriva Coreei de Nord dacă această ţară recurge la noi testări de armament.

„Primim informaţii potrivit cărora Coreea de Nord se pregăteşte pentru un nou test de rachetă, sper că aceasta nu se va produce", a declarat ea într-o alocuţiune în faţa presei la ONU.

„Dacă aceasta se produce, va trebui să adăugăm noi măsuri împotriva regimului nord-coreean", a adăugat ea. „Lumea civilizată trebuie să rămână unită şi vigilentă faţă de dezvoltarea unui arsenal nuclear de către un stat scandalagiu", a mai spus Nikki Haley.

„Nu vom accepta niciodată o Coree de Nord dotată cu arma nucleară", a insistat ea, considerând că se mai poate face încă destul pentru a se aplica sancţiunile deja aprobate de Consiliul de securitate.

În 2007, ONU a adoptat în trei rânduri, la iniţiativa SUA, serii de sancţiuni economice aspre împotriva Phenianului, vizând în special domeniile petrolier, industriei fierului, cărbunelui, pescuitului şi cel textil.

Prin aceste sancţiuni, Consiliul de securitate speră să poată face să vină Coreea de Nord la masa negocierilor pentru a discuta despre programele sale de armament nuclear şi convenţional, considerate ameninţătoare pentru planetă.

Phenianul, care se revendică drept stat dotat cu bomba atomică, asigură că programele sale au o vocaţie defensivă şi descurajatoare.