Premierul Emil Boc a declarat la Nădlac, în judeţul Arad, că termenul pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a DN 7 va fi devansat cu 3 luni, urmând ca recepţia lucrărilor să aibă loc în iulie.

„Întreg tronsonul Sebeş – Nădlac va fi gata înainte de octombrie 2009, aşa cum am contractat cu constructorul, mai exact în luna iulie. Este dovada faptului că infrastructura nu este o prioritate doar pe hârtie, ci şi în fapte… Nu există soluţie mai bună pe perioada crizei decât să vii cu investiţii publice în infrastructura României. Investiţia în infrastructura rutieră este, poate, cea mai importantă pentru România în momentul de faţă, având în vedere şi rămânerile în urmă”, a spus Boc.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a referit şi la tronsonul DN 7 care ţine loc de centură rutieră a Aradului.

„Începând de la centura Aradului, lansăm un sistem care cred că este mai corect pentru autorităţile locale, adică preluăm o porţiune de drum din oraş, trecem traficul pe acolo cât reparăm centura, apoi reparăm porţiunea de drum din oraş şi o predăm ca nouă, ca să nu fie afectată populaţia din oraş”, a spus Berceanu.
Valoarea proiectului DN 7 se ridică la 740 de milioane de lei, din care 435 de milioane sunt lucrări desfăşurate în judeţul Arad.

SURSA: Mediafax