Reabilitarea DN 17 la limita între judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud a fost sistată, miercuri, de concernul german Geiger-Max Boegl, pentru restanţe la plată de 2,5 milioane de euro, bani pe care trebuia să îi primească de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, beneficiarul lucrărilor.

Potrivit Biroului de Presă al CNADNR, ultima plată către constructor s-a făcut în data de 26 februarie, transmite Mediafax.

Conform unui comunicat de presă transmis, miercuri, de compania germană şi semnat de managerul de proiect Ewald Brander, decizia a fost luată după ce compania a tras semnale de alarmă că nu mai poate continua lucrările în situaţia în care acestea nu îi sunt plătite.

„Deşi am luat cu greu această hotărâre, aceasta nu a putut fi evitată din cauza plăţilor neefectuate de către beneficiar (CNADNR). Noi am continuat activitatea pentru ca locuitorii şi participanţii la trafic să beneficieze de un drum relativ bun, cu toate că întârzierea plăţii a fost semnalată cu mult înainte. Însă acum nu mai poate fi asigurată producţia, astfel nu ne-a mai rămas decât acest pas. Noi suferim cel mai mult, deoarece nu putem finaliza lucrarea conform contractului”, se arată în comunicat.

Potrivit managerului de proiect, lucrările vor fi reluate de îndată ce vor fi obţinute sumele rămase restante.

Valoarea totală a contractului este de 33,7 milioane de euro. Lucrările au fost începute în noiembrie 2007 şi aveau ca termen de finalizare luna iunie 2009.

SURSA: Mediafax