Reprezentanţii RCS&RDS consideră că Antena TV Group a adus grave prejudicii materiale şi morale firmei ca urmare a campaniei media prin care posturile TV şi celelalte canale media ale grupului Intact au denigrat imaginea operatorului. În consecinţă RCS&RDS a trimis notificări la CNA şi la Consiliul Concurenţei şi solicită Antena TV Group plata a 100 de milioane de euro.

„Profităm de această ocazie pentru a învedera Consiliului Concurenţei faptul că societatea Antena TV Group abuzează de poziţia dominantă pe care i-o conferă posturile de TV cu statut must carry, Antena 1 şi Antena 3, condiţionând acordarea, către distribuitorii care retransmit servicii de programe, a dreptului de retransmitere a prog cu statut must carry declarat (Antena 1 si Antenaa 3), de preluarea şi retransmiterea contra-cost a posturilor de televiziune cu o audienţă mai scăzută Antena 2 şi Euforia lifesstyle TV“, se arată în notificarea transmisă de către RCS-RDS.

În notificare se mai arată că “Antena TV Group abuzează de poziţia dominantă pe care i-o conferă posturile de televiziune cu statut "must carry", Antena 1 şi Antena 3, condiţionând încheierea actului adiţional care ar fi reglementat condiţiile privind retransmisia posturilor de televiziune Antena 1, Antena 2, Antena 3 şi Euforia lifestyle TV, de obligativitatea retransmiterii (…) şi a postului GSP TV după expirarea termenului contractului de asociere, care printre altele are ca obiect şi retransmiterea postului de televiziune GSP TV”.

Anterior Antena 1 a solicitat operatorului RCS&RDS 60 de milioane de euro, reprezentând daune pentru că operatorul “preia de la Antena 1 fără niciun cost programe pe care le transmite în reţea, iar publicul plăteşte pentru accesul la cablu”.

Antena TV Group a cerut la începutul lunii martie insolvenţa RCS&RDS, iar câteva zile mai târziu operatorul a cerut la rândul său insolvenţa Antena TV Group. Termenul de judecată este 31 mai.
Citeşte şi

RCS & RDS, cerută în insolvență RCS&RDS cere insolvenţa Antena TV Group