Potrivit autorităţii, au fost primite documentele necesare de la următoarele companii: Telenor Magyarország Zrt., Magyar Posta Zrt. (Poşta ungară), RCS&RDS S.A. (operatorul de cablu din România), Vodafone Magyarország Zrt., Magyar Telekom Nyrt. şi Viettel Group (un operator de telefonie mobilă din Vietnam). Documentele primite vor fi revizuite iar acest proces ar urma să se încheie până la data de 2 ianuarie 2012. În cazul în care se va dovedi justificat, autoritatea ar putea cere participanţilor să remedieze deficienţele din documentele lor.

În prezent, în Ungaria operează trei operatori de telefonie mobilă: Telenor ASA (Norvegia), Vodafone Group PLC (Marea Britanie) şi Magyar Telekom Nyrt. (companie deţinută de grupul german Deutsche Telekom AG).

RCS & RDS este un important furnizor de servicii de televiziune prin cablu în România şi Ungaria. Omul de afaceri Zoltan Teszari deţine 43% din RCS&RDS, ceilalţi acţionari sunt fondurile de investiţii Epic şi Quadrant şi câţiva oameni de afaceri români şi manageri ai firmei.

Recent, Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că a acordat companiei RCS&RDS, unul din jucătorii de top de pe piaţa locală de IT&C, un credit de 101 milioane euro. Creditul face parte dintr-o facilitate sindicalizată de finanţare de până la 300 milioane euro, la care au mai participat Credit Suisse şi CEC Bank.

Te-ar putea interesa și: