”DIGI, operatorul de telefonie mobilă din România, i-a cucerit pe spanioli”, titrează cel mai important ziar generalist din Spania, El Pais, intr-un articol despre evoluția pieței de telecomunicații, publicat duminică.

Digi Spania a avut a doua cea mai mare rată de creștere, după operatorul local MásMóvil, și este primul operator virtual de telefonie mobilă (MVNO) independent din Spania. Publicația mai remarcă faptul că, în 2018, operatorul a adăugat 440.000 de clienți și a ajuns la 1.340.000 abonați, dublu față de 2016. Totodată, rețeaua Digi Mobil este una dintre cele mai atractive sub raportul portărilor. ”În 2018, a obținut 140.000 de abonați de la companiile cu rețele (Movistar, Vodafone și Orange) și de la alți operatori specializați în servicii pentru comunități de imigranți, cum ar fi Lebara și LycaMobile”, mai notează El Pais.

În septembrie 2018, compania a lansat și serviciile de internet și telefonie fixă, inițial doar în regiunea Madrid. În prezent, Digi Spania oferă servicii de internet fix și în Guadalajara, Castellón, Almería y Zaragoza.

Filiala spaniolă a Digi Communications NV, compania mamă a operatorului din România RCS & RDS, și-a început activitatea în 2008. Inițial, serviciile acesteia s-au adresat mai ales comunității de români, formate din cel puțin 800.000 de persoane. În prezent, circa 69% din noii clienți sunt abonați provenind din rândurile spaniolilor.