Noul post a fost creat pentru a oferi telespectatorilor posibilitatea de a urmări în direct competiţiile programate la Digi Sport în aceleaşi intervale orare. Primele transmisiuni directe pe noul canal sunt meciurile de fotbal din Campionatul European Under 21, programate în data de 11 iunie: Belarus – Islanda, la orele 19:00 şi Danemarca – Elveţia, la orele 21:45.
O dată cu deschiderea acestui nou canal, primele două posturi, Digi Sport şi Digi Sport Plus, vor fi redenumite Digi Sport 1 şi Digi Sport 2.
Astfel, televiziunea de sport a operatorului RCS & RDS va avea 3 canale prin care va putea acoperi toate preferinţele telespectatorilor şi le va oferi suplimentar, acces live la competiţii de vârf din fiecare sport în parte.
De la deschiderea televiziunii până în prezent, RCS & RDS a cumpărat din ce în ce mai multe drepturi pentru transmiterea în direct a celor mai importante competiţii sportive de valoare din Europa şi din lume. Digi Sport este cel mai complet canal TV cu profil sportiv din România, difuzând cele mai importante transmisiuni din fotbal (Liga 1 România, Premier League – Anglia, Primera Division – Spania, Ligue1 – Franţa, Serie A – Italia), Moto GP, Formula 1, GP 2, handbal, tenis, atletism, raliuri (WRC – Campionatul Mondial de Raliuri), baschet, volei, judo, box, gimnastică, etc.
Digi Sport 3 va emite începând de luna aceasta.