În prezent, 76% din veniturile Apple provin tocmai de pe urma acestor "dispozitive post-PC", întrucât Apple a vândut anul trecut 172 de milioane de iPad-uri, iPhone-uri şi iPod-uri, după cum a declarat Cook miercuri, în cadrul lansării noii versiuni a tabletei iPad.

Numind tabletele nişte "dispozitive complementare minunate", James Mouton, director general al diviziei de PC-uri HP, a explicat, că, în continuare, calculatoarele personale sunt indispensabile.

"PC-urile rămân instrumente-cheie pentru orice şi, odată ajuns la facultate, copilul dumneavostră va avea nevoie de un calculator pentru teme", este argumentul lui Mouton.

Vânzările de tablete au crescut cu 274,2% anul trecut, la 63,2 milioane de unităţi, în principal iPad-uri, scrie Forbes. La polul opus, vânzările de calculatoare au crescut cu doar 2,3%, la 112,4 milioane de unităţi. Vânzările de notebook-uri au crescut cu 7,5% la 209,6 milioane de unităţi, iar vânzările de netbook-uri s-au prăbuşit cu 25,3%, la 29,4 milioane de unităţi.

Muşţi specialişti sunt de părere că tabletele se vor vinde, în curând, în catităţi mai mari decât tradiţionalele PC-uri. 
Cu toate acestea, afacerea cu calculatoare personale rămâne "interesantă şi promiţătoare", susţine Mouton. "Deşi modul în care oamenii interacţionează cu informaţia s-a schimbat, atunci când vorbim despre crearea de conţinut, de productivitate în afaceri, de baze de date sau jocuri, un PC este fundamental. Companiile din Fortune 1000 (clasament al celor mai mari companii americane după cifra de afaceri) se bazează pe PC-uri", spune Mouton.