Această interdicţie vizează carnea de vită, de porc şi de pui, peştele, brânza, laptele, legumele şi fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia.

'Nu este nimic bun când vine vorba de sancţiuni şi nu a fost o decizie uşor de luat, dar a trebuit să o facem', a explicat Medvedev. Interdicţia este valabilă începând cu 7 august şi durează un an, a adăugat el. Lista tuturor produselor interzise poate fi consultată pe site-ul guvernului rus.

Miercuri, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a interzis pentru un an importurile de produse agricole şi alimentare din ţările care au impus sancţiuni Rusiei pentru sprijinul acesteia faţă de rebelii separatişti din estul Ucrainei şi anexarea peninsulei Crimeea.

'Pentru a proteja interesele naţionale ale Federaţiei Ruse, ordon interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor pe teritoriul rus al anumitor categorii de produse agricole, materii prime şi produse alimentare' provenite din ţările care au 'decis să impună sancţiuni economice' împotriva Rusiei, a afirmat Putin, citat miercuri într-un comunicat al preşedinţiei.

Rusia interzice companiilor ucrainene să survoleze spaţiul său aerian şi ameninţă UE şi SUA cu măsuri similare

usia a decis joi interzicerea survolării spaţiului său aerian de către companiile ucrainene şi a ameninţat cu măsuri similare operatorii din UE şi SUA, informează Interfax.

''Guvernul a decis interzicerea curselor de tranzit ale companiilor ucrainene care operează zboruri prin spaţiul aerian al Rusiei către o serie de ţări, precum Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Turcia', a precizat şeful guvernului de la Moscova.

El a adăugat că măsuri similare pot fi luate faţă de companiile aeriene din UE şi SUA.

Măsurile anunţate de Dmitri Medvedev survin ca urmare a sancţiunilor decise recent de UE şi SUA şi care vizează sectorul economic, cel bancar şi al apărării, fiind vorba de cele mai puternice măsuri luate de la sfârşitul 'războiului rece'.AGERPRES