Irlandezii de la StatCounter sunt convinşi că Google Chrome va ocupa locul doi în topul celor mai utilizate browsere de Internet, iar Firefox va trece pe trei, în luna decembrie a acestui an.
Chrome, browser lansat de Google în urmă cu trei ani, şi-a câştigat cu timpul reputaţia de cel mai rapid browser, iar cota sa de piaţă a urcat constant. Conform datelor StatCounter, luna aceasta, Chrome a înregistrat o cotă de piaţă de 23,6%, în timp ce Firefox a stagnat la 26,8%. Internet Explorer continuă să fie cel mai popular browser cu 41,7%.
Creşterea înregistrată de Chrome anul acesta este uluitoare. Din luna ianuarie, browserul a câştigat 8%. În aceeaşi perioadă Firefox şi Internet Explorer au pierdut fiecare câte patru procente.
Dacă această evoluţie se menţine, Chrome va egala Firefox în luna noiembrie şi va depăşi rivalul său în decembrie. StatCounter estimează că Google Chrome va avea în decembrie o cotă de piaţă de 26,6%, iar Firefox de 25,3%.
Net Applications, o altă companie de analiză web bine cunoscută în industria browserelor web pentru statisticile sale globale, estimează că Google Chrome va depăşi Firefox la mijlocul anului viitor. Conform, datelor Net Applications, Firefox are o cotă de 22,6%, iar Chrome de doar 15,5%, în timp ce Microsoft cu IE are 55,3%.

Cursa întinsă de Google celor de  la Mozilla

Mozilla Firefox a început sa piardă din ce in ce mai mulţi utilizatori atunci când s-a decis să intre în jocul celor de la Google, care lansa o versiune nouă o dată la câteva săptămâni. Mozilla Firefox, de la versiunea 4.0, a început să se mişte din ce în ce mai încet şi să se blocheze când îţi era lumea mai dragă.
Ultima versiune 7.0, lansată săptămâna aceasta promite să repare greşelile versiunilor anterioare, consumând mai puţină memorie şi având o viteză îmbunătăţită. Este însă un pic cam târziu, deoarece majoritatea utilizatorilor au descoperit Chrome, un browser care chiar se mişcă rapid şi care a ajuns la versiunea stabilă 14.0.

Sursa: computerworld.com