Tensiuni uriașe între Israel și Liban! Armata israeliană a ripostat la tirurile cu rachetă

Armata israeliană a trimis un comunicat de presă militar, la puțin timp după lansarea a zece proiectile în direcția statului evreu, în care anunța că este pe cale de a lovi bazele de lansare a rachetelor din Liban. O parte din rachetele lansate pe direcția Israelului au fost interceptate, informează forțele israeliene.

Mişcarea libaneză Hezbollah a declarat, vineri, că a lansat zeci de rachete către teritoriile din regiunea contestată a Înălţimilor Golan, ocupată de Israel din 1967, ca răspuns la atacurile aeriene israeliene asupra sudului Libanului, scrie lorientlejour.com.

Ce spune gruparea

Potrivit unui comunicat al grupării Hezbollah, bombardamentul a venit ca răspuns la raidurile aeriene israeliene.

„Ca răspuns la raidurile aeriene israeliene, Rezistenţa islamică a bombardat un teritoriu din apropierea poziţiilor forţelor de ocupaţie israeliene în regiunea Chebaa”, a declarat gruparea în comunicat.

Cel puţin 10 rachete au fost lansate, vineri, din sudul Libanului către Israel, potrivit agenţiei libaneze National News, în ceea ce pare a fi o relansare a violenţelor de-a lungul frontierei comune.

 Sistemul de apărare antiaeriană a fost activat

Conform cotidianului israelian Haaretz, sistemul de apărare antiaeriană a Isrealului, Iron Dome, a fost activat după ce au fost lansate cel puțin cinci rachete din sudul Libanului.

Ținta acestor atacuri ar fi fost regiunea Dov, unde se află o bază militară, însă două proiectile au căzut pe satele Aïn Kiniyé şi Neve Ativ.

Locuitorii din localităţile de nord ale Galileei şi Înălţimile Golan au fost îndemnați să se adăpostească.

Sursă foto: Dreamstime