Miza este ocuparea unui post i conducerea celui mai important difuzor de presa din Rominia, ce detine o cota de piata de 55 %.
Premierul Nastase i-a trasat sarcina ministrului Musetescu sa se ocupe direct de numirea membrilor i CA. Pentru ca doua locuri din CA revin editorilor, seful APAPS i-a nominalizat, i secret, pe Sorin Rosca Stanescu si Dumitru Tinu, ca reprezentanti ai Clubului Romin de Presa (CRP). Care au fost criteriile dupa care cei doi au fost alesi sa reprezinte presa i CA la Rodipet? Nimeni nu stie. Cert este ca la CRP nimeni nu i-a desemnat, i mod democratic, pe Tinu si Rosca. Publicatiile pe care acestia le reprezinta – Adevarul si Ziua – au mai avut reprezentanti i CA al Rodipet, i perioada 1992-1994: Sergiu Andon, din partea Adevarului, si Sorin Rosca Stanescu, de la cotidianul Ziua. Ce s-a itimplat la Rodipet i timpul acestei administrari? Un control al Curtii de Conturi arata ca sapte case de editura au beneficiat de contracte preferentiale cu Rodipet.
Pentru ca povestea sa nu se mai repete si i acest an, administrarea Rodipet trebuie facuta de pe pozitii de neutralitate fata de toate casele de editura.
Ca urmare a reactiilor aparute i Libertatea si National, guvernul Nastase a cerut CRP sa desemneze i mod oficial cele doua persoane i CA al Rodipet.