Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu ezită să-I dea replica acestuia, susținând că atacă PSD pentru a încerca să se ridice astfel în sondaje.

„Domnul Ponta nu mai știe ce să facă să crească în sondaje spunând lucruri urâte despre PSD. Acum a scăpat de domnul Dragnea, ne-a luat pe noi la rând. Toată ziua este cu doamna Dăncilă în gură, toată ziua este cu mine în declarații și toată ziua este cu doamna Olguța Vasilescu. Chiar a făcut și o afirmație care nu îi aduce cinste pentru că a dat un citat greșit. Îmi pare rău, dar este o poezie pe care trebuia să o citească în poezie. A spus că la președinția PSD și la candidatura pentru președinție se bat trei doamne, niciuna nu are șanse să intre în turul doi, niciun nu are șanse să aducă un scor satisfăcător și într-un final zeflemea’Trei, Doamne, și toți trei’. Eu știam că acea poezie este despre un bărbat care și-a pierdut trei băieți pe front. Dacă Domnul Ponta nu știe că nu era referirea la trei doamne din politică,  e cam grav. O să îi trimit pe Whatsapp poezia.

A terminat răfuiala cu domnul Dragnea, acum începe cu doamna Dăncilă. Nu aștept să mă laude domnul Ponta, dar nici toată ziua cu mine în gură. Ce sunt eu? Muza lui politică”, a declarat Gabriela Firea, la sediul PSD.