Producătorul de profile metalice Rautaruukki a închis o fabrică din Ungaria şi va transfera utilajele pentru producţia la unitatea din România, de la Bolintin Deal – judeţul Giurgiu, operaţiune care face parte dintr-un plan de măsuri pentru eficientizarea activităţii grupului finlandez.

„Fabrica din Ungaria a fost închisă acum o lună, iar utilajele de producţie vor fi transferate în România”, a declarat Mădălina Dumitru, country marketing manager al Ruukki România şi Bulgaria.

Reprezentantul Ruukki România, subsidiara grupului Rautaruukki, a afirmat că piaţa de profil din Ungaria a scăzut puternic, iar costurile de producţie sunt mult mai sustenabile în România, unde încă există cerere.

Locaţia din Ungaria va deveni centru logistic, utilajele transferate în România fiind utilizate pentru producţia de tablă şi profile metalice.

Concentrarea activităţii

Operaţiune face parte dintr-un plan de măsuri pentru eficientizarea activităţii grupului, care prevede concentrarea producţiei în unităţile mari, din Finlanda, Estonia, Polonia şi România.

Ruukki România, producător de profile, structuri metalice şi panouri sandwich, a anunţat la sfârşitul lunii mai că mizează pe o majorare de 20-30% a afacerilor în acest an, până la 140-145 milioane lei.

Rautarukki a intrat pe piaţa românească în 2001, ca importator de învelitori metalice. Grupul a finalizat anul trecut primul centru de producţie din România, la Bolintin Deal, în urma unei investiţii de 35 de milioane de euro, cea mai mare investiţie greenfield a Rautaruukki în afara Finlandei. Vânzările grupului, prezent în 26 de ţări, au totalizat 3,8 miliarde de euro anul trecut.

SURSA: Mediafax