Directorul general al RATB, Gheorghe Aron, a declarat, luni, că aproximativ 200 de mijloace de transport în comun vor fi scoate pe arterele Capitalei, marţi, 47 de linii de transport urmând să fie suplimentate pentru a suplini lipsa metroului.

„Vom suplimenta cu aproximativ 12 procente, ceea ce înseamnă 200 de vehicule numărul autovehiculelor care asigură transportul public în Capitală, încercând astfel să compensăm nefuncţionarea metroului în Capitală”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Aron.

Potrivit directorului Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), aproximativ 47 de linii de autobuze, troleibuze şi tramvaie vor fi astfel suplimentate pentru a asigura transportul pasagerilor.

Nu vor mai exista „ore de vârf”

De asemenea, directorul RATB a precizat că vehiculele care în mod obişnuit erau scoase pe traseu în orele de vârf ale unei zile normale de lucru vor circula continuu, începând cu ora 05.30 şi până la ora 17.00, în perioada în care angajaţii Metrorex sunt în grevă.

Angajaţii de la Metrorex au anunţat că intră, marţi, în grevă generală, pe termen nelimitat, astfel încât metroul nu va circula între orele 5.00 – 16.00, urmând ca după ora 16.00 până la ora 23.00 să circule normal.