În prezent, LED- urile sunt din ce în ce mai populare în fluxul din domeniu, însă rata de colectare și reciclare a lor este de doar 2% la nivel european. O explicație pentru procentul acesta redus constă și în faptul că au o durată de viață mai mare – peste 10 ani, potrivit anumitor experți prezenți la conferința EucoLight, care a avut loc la Sassenheim, în Olanda, și unde au participat 70 de reprezentanți ai organizațiilor de profil.

În cadrul evenimentului amintit, s-a discutat și despre modul în care implementarea economiei circulare poate crea un mediu cu șanse egale pentru toți jucătorii. Participanții au susținut cu toții unele dintre noile obligații europene privind răspunderea producătorilor, alături de importanța rezolvării cazurilor în care producătorii eludează legea, mai ales prin vânzări online.

Și, tot în timpul evenimentului, a avut loc și adunarea generală a membrilor din board-ul EucoLight și alegerea unui nou președinte. Astfel, după trei ani la cârma organizației, primul președinte al EucoLight, Juan Carlos Enrique de la Ambilamp a renunțat la poziție, care a fost ocupată de Hervé Grimaud de la ESR/Récylum.

EucoLight este asociația europeană a organizațiilor din domeniul colectării și reciclării deșeurilor care provin din corpuri de iluminat. Membrii asociației colectează și reciclează împreună 79% din deșeurile generate de echipamentele de iluminat puse pe piață în cele 18 țări în care sunt activi.