„Rata de absorbţie a fost de 100%, respectiv 110 milioane de euro, pentru măsurile de piaţă implementate în România pe reconversie si restructurare în sectorul de viti-vinicol, ajutoare acordate persoanelor defavorizate , intervenţie de piaţă, promovarea produselor agroalimentare pe pieţe externe şi apicultură”, a spus şeful APIA.

În 2010, rata de absorbţie a fost de 99%, iar ţinta pentru 2012 este de 100%.

Faur a mai menţionat că pentru 2012 intenţionează să ajungă la o rată de eroare de două procente în cazul cererilor de plată depuse pentru obţinerea sprijinului pe suprafaţă din fonduri europene, în condiţiile în care anul acesta a fost 2,83%. "Consider că este un obiectiv realizabil, mai ales că mulţi fermieri depun deja cererile online", a adăugat Faur.

Atingerea unui nivel de eroare de 2% în ceea ce priveşte controalele administrative şi în teren, pentru plăţile pe suprafaţă din fonduri europene, înseamnă că din cei aproape 1,1 milioane fermieri care au depus cerere de plată nu trebuie identificate erori pe suprafaţă mai mari de 2% în controale, în condiţiile în care există solicitări de plată pe 9,6 milioane de hectare.
Sursa: Agerpres