„Nu este o chestiune de opţiune să respectăm decizia Curii Constituţionale. Până la 1 august echipa guvernamentală va lua decizia corespunzătoare pentru punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale.

Suntem pregătiţi să luăm această decizie în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori. (…)

Subliniez faptul că decizia Curţii Constituţionale nu este o opţiune, ci este o obligaţie. (…) această opţiune se bazează exclusiv pe o analiză obiectivă a posibilităţilor pe care bugetul le are în vederea susţinerii tuturor cheltuielilor solicitate” a declarat Violeta Alexandru sâmbătă, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă Guvernul va pune în aplicare legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

PSD trimite la minister proiecte fără acoperire bugetară

„Spre deosebire de PSD care trimite, cel puţin Ministerului Muncii, aproape zilnic proiecte din Parlament de dublare, de triplare, de patru, de cinci ori a mai multor tipuri de cheltuieli, fără să indice sursa bugetară, conştient, PSD, că aceste propuneri sunt populiste şi că nu pot avea toate corespondent în posibilităţile bugetare, toate aceste abordări vă arată faptul că ceea ce-şi propun este realmente să fie populişti şi să sugereze populaţiei că doar ei se interesează de aceste lucruri”, a afirmat Alexandru.

Despre pensii

„Suntem conştienţi, nu doar eu ci şi colegii mei, de necesitatea de a creşte pensiile. Nu este o cestiune de la care să ne sustragem, însă o  decizie legată de procent, de ce se poate face, de eventuale modificări ale prevederilor legii în vigoare pe care o avem în acest moment va fi luată pe baza evaluării pe care Ministerul Finanţelor o va prezenta foarte curând” a conchis ministrul Muncii.