S-a aflat metoda cu care PNL va forţa formarea unei majorităţi, în negocierile de săptămâna viitoare!

Scaunul lui Ludovic Orban, monedă de schimb la negocieri?!

Mizele cele mai importante pe scena politică din România sunt, începând de luni, formarea unui nou guvern şi ocuparea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Surse politice spun că Partidul Naţional Liberal se va folosi de funcția lui Ludovic Orban, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, drept monedă de schimb în timpul negocierilor pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare, transmite Antena 3.

La începutul săptămânii, expiră cele 15 zile din momentul în care Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Începând de marţi, 12 octombrie, Orban va fi președinte interimar al Camerei, iar liberalii s-ar putea folosi de această oportunitate pentru a face o nouă majoritate parlamentară în jurul lui Florin Cîţu şi a PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis aşteaptă partidele parlamentare la consultări

Consultările de la Palatul Cotroceni vor începe luni, 11 octombrie, la ora 12:00.

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);

Ora 13:00 –Partidul Social Democrat (PSD);

Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);

Ora 16:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);

Ora 16:30 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Ora 17:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Cât despre rezultatele acestor consultări, preşedintele Klaus Iohannis nu pare prea încrezător.

“Nu ştiu dacă va duce la soluţii”, a precizat şeful statului, joi.

PNL s-a răzgândit, nu-l mai propune iar pe Florin Cîţu premier

După ce, imediat după moțiunea de cenzură, PNL anunța că nu dă niciun pas în spate și menține propunerea ca Florin Cîțu să fie premier, chiar dacă a fost demis, liberalii au anunțat, până la urmă, că deocamdată vor merge la consultările de la Cotroceni, de luni, fără o propunere.

Asta deoarece ca Florin Cîțu să fie nominalizat iar ca premier, în jurul lui ar trebui să fie coagulată o majoritate, or, în acest moment, acest lucru este imposibil.

Totuși, liberalii ar fi trebui să aibă luni o ședință de BPN în care să decidă cine va fi propunerea de premier. Sâmbătă, ședința a fost amânată fără a se fi stabilit o dată ulterioară la care va avea loc.