Premierul demis Viorica Dăncilă a vorbit, luni seara, despre situaţia în care se află Guvernul său în acest moment. Invitată la România TV, Dăncilă a făcut o declaraţie surprinzătoare, recunoscând că vrea să plece cât mai repede de la Palatul Victoria. Preşedintele PSD a vorbit şi despre programul de guvernare prezentat de liberali şi de ce nu are de gând să voteze Cabinetul Orban.

„Eu mi-aş dori să plec cât mai repede de la Palatul Victoria, pentru că este un guvern interimar. Îmi doresc stabilitate pentru această ţară. Îmi doresc ca românii să aibă siguranţa zilei de mâine, îmi doresc să nu se mai vadă din exteriorul graniţelor ţării aceste lucruri, dar, cum am declarat în mai multe rânduri, nu este vorba de a înlocui o persoană cu alta sau un guvern cu altul.

Important este programul de guvernare. Nu este vorba să facă pe placul meu, dar eu nu pot să girez măsuri împotriva românilor. Eu nu am luat niciodată o măsură împotriva românilor şi mă pot uita în ochii românilor fără să îmi fie ruşine, pentru că niciodată nu am acţionat împotriva lor. Dacă aş gira acest program de guvernare, nu mă refer la persoane, aş fi parte a măsurilor luate împotriva lor şi acest lucru nu pot să îl fac”, a declarat Viorica Dăncilă.