Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, explică că bucureştenii nu vor primi bani sau vouchere pentru a-şi face testele COVID-19, aşa cum s-a vehiculat vineri în spaţiul public, în urma apariţiei proiectului pe site-ul Primăriei.

Edilul Capitalei explică că cei 200 de lei reprezintă, de fapt, suma decontată pentru fiecare test PCR, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați. Proiectul “Testăm pentru București” va fi supus dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucureşti în ședința de luni, 11 mai.

“Vreau să subliniez, în primul rând, că nu este vorba, așa cum deja au apărut unele speculații, să dăm bani sau vouchere oamenilor pentru a accepta să se testeze! Prin proiectul propus, vom deconta testarea PCR (cu teste normale, deci precise, nu cele rapide), în primă fază, pentru 11.000 de bucureșteni care se înscriu voluntar, către toate clinicile de stat sau/și private care intră în programul inițiat de PMB prin ASSMB.

Suma decontată pentru fiecare test este de 200 de lei, aceeași cu cea decontată de CNAS pentru testarea celor simptomatici, a celor aflați în carantină sau a contactelor celor infectați. Precizez că, în prezent, există în Capitală o capacitate zilnică de testare de peste 3.500 de teste PCR, dar în realitate se efectuează doar câteva sute de teste pe zi. În plus, numărul persoanelor aflate acum în carantină este de circa 400, cu mult mai puține decât la începutul Stării de Urgență, când erau câteva mii”, a explicat Gabriela Firea, potrivit digi24.ro.

Proiectul publicat iniţial pe site-ul Primăriei