Fotografia în care premierul Ludovic Orban fumează relaxat, alături de alți miniștri, în biroul său, a devenit virală pe internet în doar câteva ore. Ulterior, premierul a recunoscut că poza a fost făcută cu ocazia onomasticii sale și că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spațiu închis.

Se pare că asta a și făcut. Orban a sunat singur la poliție pentru a se întâlni cu un comisar, transmite Mediafax. Astfe, s-a întocmit proces verbal și premierul a achitat online două amenzi de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Cabinetul Orban, autodenunț în cor

Surse apropiate cabinetului Orban au transmis că și ceilalți miniștri care s-au distrat alături de Orban vor să se autodenunțe, pentru a plăti amenda.

Ludovic Orban, amendat cu 3.000 de lei, a plătit imediat prin ghișeul.ro

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, se arată într-o informare a Guvernului.

„Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, potrivit documentului transmis sâmbătă.