Viorel Ștefan Ilie ar fi condus toată noaptea înainte să intre pe contrasens și să lovească microbuzul în care se aflau angajați ai Mega Image. Acesta lucra la firma surorii fostului prefect de Ialomița și conform declarațiilor acestuia din urmă, nu ar fi suferit de probleme de sănătate și ar fi luat toate pauzele prevăzute de lege.

Ministrul Transporturilor a anunțat că fostul șofer a fost văzut în momentul în care și-a cumpărat o cafea de la un popas din comuna Malu. Conform declarațiilor vânzătoarei popasului, pentru România TV, șoferul lucra pentru fostul prefect.

„La „șeful Marinică”, adică Cazacu, fostul prefect! Era angajatul lui. (…) Șeful a spus că la Târgu Jiu a așteptat 21 de ore să încarce, deci s-a odihnit, a oprit la Sinești, iar s-a odihnit și acolo două ore, îi apare pe telefon, și ar fi oprit aici, în parcare și ar fi stat și aici 15 minute! (…) Transporta mațe de pui. E pe la Ciulnița, pe-acolo, o chestie de-asta care face mâncarea aia, de căței. Eu îl vedeam mereu pe-aici, gâfâia! Mă gândesc la un infarct, ceva. Nu e nicio urmă de frânare, deloc. (…) Tu faci ce vrei. Dacă vrei, îți respecți programul. Dar fiecare trage ca să facă kilometri, că de-aia e plătit! Iei banii pe kilometru!”, a declarat vânzăroarea.

Un alt localnic crede că Ștefan Ilie era un șofer bun și este foarte posibil să fi suferit un infarct.

„Cred c-a făcut infarct, săracul! Era un șofer foarte bun! Preinfarct sau infarct a fost! Lua niște resturi din alea de la un abator și le ducea la Tulcea, pare-mi-se le ardeau acolo, la un crematoriu. Circula mai mult noaptea. Din cauza mirosurilor astea erau niște probleme”, a declarat localnicul.

Fostul prefect de Ialomița a declarat pentru România TV că nu ar avea vreo legătură cu șoferul implicat în accidentul din Sfântu Gheorghe.

„Nu (era angajatul meu n.red.). Eu nu am firmă, nu e nici angajatul fiului meu. Este regretabil ce s-a întâmplat. Este (angajatul n.red.) unei persoane membru din familia noastră şi orice i se întâmplă unui membru al familie suferi. (…) Toate transporturile sunt monitorizate prin GPS. Şoferul a plecat joi, la ora 12, către Târgu Jiu. A ajuns acolo la 20.00. De la ora 20.00 până la 16.15 când a plecat înapoi spre Slobozia a stat în pauza. Nu a fost singur, a mai fost încă un şofer cu el. Au fost două maşini. Toate pauzele s-au facut regulamentar. Atît documentele de la bord, cât şi cele de la firmă sunt în regulă. Au fost ridicate de Politie în ziua accidentului. Este regretabil ce s-a întâmplat”, a declarat Marinică Cazacu, fostul prefect de Ialomița.

„O fi patit ceva medical, s-o fi aplecat dupa ceva. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat. Medicii pot spune. Drumul era drept, maşina nu pare să fi avut ceva, nu-s roţi blocate. Cu el s-a intamplat ceva. Eu zic ca în 4 minunte nu putea sa adoarmă. 4 minute şi şi 22 de secunde a făcut de la ultima oprire până la locul accidentului. Sunt 3km si ceva, aproape 4. Nu a avut viteză, avea 50 si ceva la ora”, a conchis Cazacu.