Accidentul de la Ialomița, provocat de un TIR care a intrat pe contrasens şi a izbit în plin un microbuz, pare să nu fi ajuns la finalul anchetei, după ultimele descoperiri. Tragedia în care au murit 10 oameni a șocat întreaga țară. Iniţial, autoritățile au vorbit despre faptul că șoferul de TIR ar fi condus prea mult și accidentul s-a produs pe fondul oboselii. Cu toate acestea, apar noi detalii oficiale, după ce ştiripesurse.ro a intrat în posesia datelor tahograf, care arată că șoferul de TIR era odihnit și respectase orele de odihnă.

Marți 01.10 are 18 ore de odihna

Miercuri 02.10 are 14 ore de odihnă

Joi conduce 8h 49 min apoi se odihnește 18 ore pana la plecarea in cursă din Tg jiu. Conduce de la ora 15:50 (vineri.04.10) pana la ora 00:30(sambata 05.10) cu o pauză de 1h 15 min la ora 21:00.

Sambata la de la ora 00:30 stationeaza 2h 45 min, ulterior plecand in cursa( la ora 03:15). Se observă o staționare de cateva minute la ora 04:30, cu 15 minute inainte de producerea evenimentului rutier.

Menționăm ca la momentul impactului autotractorul avea o viteza înregistrată de aparatul tahograf de 58 km/h.”, spun surse apropiate anchetei.

Din aceasta diagramă săptămânală a timpilor de odihnă putem concluzionăm faptul că nu sunt perioade excesive de conducere, fiind efectuate perioade mari de odihnă, iar suspiciunile de oboseală nu sunt motivate.

Zece persoane au murit, iar alte şapte au fost grav rănite sâmbătă dimineaţa, într-un accident rutier produs în localitatea  Sfântu Gheorghe, judeţul Ialomiţa. Şoferul unui TIR a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens şi a lovit un microbuz de transport călători.