Victor Ponta a devenit cel mai important om din politica românească, după ce de voturile parlamentarilor Pro România depinde validarea Guvernului Orban. Liderul Pro România a anunţat miercuri că nu susţine Guvernul Orban.

“Dacă vor cei la PNL să facă război cu noi, îl facem și pe ăsta” a spus Victor Ponta, la România TV.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a intervenit și i-a făcut o propunere lui Victor Ponta: ”E o propunere personală: eu zic că după alegerile prezidențiale trebuie formată o majoritate pe partea stângă, e părerea mea și cred că a multor colegi din PSD. După prezidențiale se vor întâmpla multe și stânga mai are ceva de spus în politică”.

”Vă împărtășesc opinia, dar cu o diferență” a spus Victor Ponta, care a continuat: ”eu cred că ne trebuie o perioadă serioasă, în comun, de opoziție, trebuie să dăm la o parte cei care au stricat social-democrația, trebuie promovați cei cu rezultate și competenți și, la un moment dat, când vom fi pregătiți, să intrăm într-o bătălie”. Liderul Pro România a recunoscut că ”bătălia între noi ne-a prins prost”.

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, a devenit pionul care face jocurile în Parlament. Fără voturile lor, niciun bloc nu poate obține majoritate, iar forța partidului crește în Parlament. Stiripesurse.ro anunţă că vor mai trece trei parlamentari în echipa lui Victor Ponta până la votul de învestitură pentru guvernul Orban.

În prezent, Pro România are 3 senatori și 29 de deputați, iar după ce vor fi efectuate cele trei trasferuri partidul va avea 35 de parlamentari. Victor Ponta a anunțat că Pro România nu va vota guvernul Orban, iar ca urmare a acestei decizii sunt șanse destul de mici ca liberalii să-și treacă guvernul prin Parlament.