Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marti la TVR1 că ratarea intrării în Parlament a fostului premier și lider social-democrat Victor Ponta este „o pierdere pentru viața politică”.

„Nu am vorbit cu dl Ponta, o să-l sun. Este o pierdere (pentru viata politica), este un om care avea experienta, poate trebuia sa schimbe ceva cand lucrurile n-au functionat. Dar sunt ferm convins ca isi va face propria analiza. Dl Călin Popescu Tariceanu m-a sunat, m-a felicitat”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit știripesurse.

Întrebat dacă Victor Ponta mai are loc în PSD, Marcel Ciolacu a răspuns: „E prematur”.

Ponta și-a anunțat retragerea, pentru moment, din viața politică

Victor Ponta, liderul Pro România, a postat duminică noaptea un mesaj surprinzător pe Facebook în care sugerează că se retrage din viața politică, cel puțin pentru o perioadă, după ce primele rezultate ale alegerilor parlamentare arată o înfrângere a partidului său, Pro România, care nu reușește să treacă de pragul de 5 la sută și să ajungă în Parlament. În aceași situație se află și PMP, însă Băsescu este optimist că îl vor ajuta voturile din Diaspora.

„Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!”, a scris Victor Ponta pe Facebook, mulțumindu-le tuturor celor care i-au fost alături „în acest proiect”.

„Mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevărați, noi proiecte și noi provocări!
Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalți!  NEVER GIVE UP!” – a scris Victor Ponta în noaptea de după alegeri pe Facebook.

Expresia în limba engleză cu care fostul premier își încheie postarea („Niciodată nu te da bătut”) ar putea fi un semn că este vorda de o decizie temporară de a face pasul înapoi, mai ales că este cunoscut planul lui Victor Ponta de a candida la alegerile prezidențiale din 2024, după ce a fost învins de Klaus Iohannis în 2014.