Răsturnare de situație în cazul lui Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal. Deși faptele sale au fost comparate cu crimele îngrozitoare ale celor mai cunoscuți criminali în serie din lume, un specialist arată că profiul psihologic al ucigașului nu se potrivește, la nivel de operare, cu profilul tradițional al unui astfel de dezaxat.

”El nu se potriveşte la nivel de vârstă şi la nivel de mod de operare cu profilul tradiţional al unui criminal în serie şi daţi-vă seama că nu sunt foarte dese cazurile în care o persoană ieşită la pensie se apucă să racoleze tinere de pe stradă şi apoi să le aducă acasă să le violeze şi să le omoare.

De obicei, profilul unui făptaş care face astfel de lucruri este un bărbat tânăr, fără ocupaţie şi care are un profil de sexualitate deviant. Şi-atunci, dacă acesta este momentul când a fost reţinut şi se află în custodie şi a mărturisit, s-ar putea să fie începutul unei investigaţii mult mai ample care să ia şi alte cazuri care se aseamănă pe anumite variabile şi să ne aflăm în faţa unui dosar care să meargă pe mult mai mulţi ani în urmă”, a arătat medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a recunoscut duminică uciderea a două adolescente, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat, potrivit stirileprotv.ro.

El le-a declarat anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu după ce a surprins-o vorbind la telefon cu operatorul 112, după ce inițial a susținut că nu o cunoaște pe fata de 15 ani dispărută miercuri.