Gheorghe Dincă, criminalul Luizei Melencu și al Alexandrei Măceșanu, și-a schimbat declarațiile. După luni întregi în care a susținut că el le-a omorât pe cele două adolescente, a venit cu o nouă declarație în care a precizat că nu a omorât-o pe Luiza Melencu. Așadar, Dincă a cerut să fie audiat din nou de procurori pentru a schimba declarația.

Decizia lui Gheorghe Dincă are legătură cu faptul că până pe 10 ianuarie procuratura trebuia să îi trimită dosarul în judecată. Se pare că Dincă vrea să amâne acest lucru. Dacă bărbatul nu este trimis în judecată până pe 10 ianuarie, potrivit legii, ar trebui să fie pus în libertate

Procurorii, vinovați de distrugerea singurelor probe

Pare că Dincă își bate joc de procurori dar și de familiile celor două fete. Potrivit informațiilor existente până acum Dincă le-ar fi omorât pe cele două fete în bătaie, iar după aceea le-ar fi incinerat în apropierea casei sale. Însă, expertizele realizate de INML nu au putut demonstra că osemintele găsite în casa lui Dincă aparțin vreuneia dintre cele două fete.

Până și FBI-ul a intervenit în caz și susține că procurorii români au distrus singurele dovezi care ar fi putut demonstra dacă fetele sunt moarte sau încă sunt în viață.

Fetele, luate în masină la ocazie

Reamintim că Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani, din judeţul Olt, comuna Dioşti, a dispărut în 14 aprilie.

La trei luni de la dispariţia fetei, poliţiştii şi procurorii din Olt au descins la locuinţa unui bărbat de 65 de ani, Gheorghe Dincă, unde au fost găsite rămăşiţe umane şi bijuterii similare celor purtate de cele două fete dispărute, Alexandra Măceşanu şi Mihaela Luiza Melencu.

Alexandra Măceşanu şi Mihaela Luiza Melencu au fost văzute ultima dată în timp ce erau luate la ocazie.

Procurorul vinovat, repus în funcție

De asemenea, procurorul ,Cristian Ovidiu Popescu, cel care a așteptat să se facă 6 dimineața până să pătrundă în casa lui Dincă, în timp ce una din fete era ucisă cu sălbăticie, a fost pus sub cercetare disciplinară de Inspecția Judiciară. Procurorul a fost suspendat din funcție.

Însă cu puțin timp în urmă, CSM a decis că procurorul poate să revină în magistratură.

Reacția mamei Luizei Melencu la declarațiile lui Dincă

„În mod clar va bloca trimiterea în judecată, procurorii nu pot bloca audierea lui Dincă. În orice secundă în care spune că a vrut să dea declarații și nu au fost declarații sau că i s-au dictat declarații, după cum s-a și spus public, aruncă tot cazul în aer. Anchetatorii au fost duși cu zăhărelul premeditat. La Craiova, Dincă a luat legătura cu complicii lui. Bunicul Luizei a fost sunat de alți oameni”, a declarat Tonel Pop.

Mama Luizei Melencu a spus că „Nu pot să îmi dau seama despre ce e vorba. Acesta a fost un film regizat de procurori, sper ca pe ultima sută de metri să ne spună adevărul”.