Procesul dintre fostul procurer general, Augustin Lazăr și Ministerul Justiției s-a finalizat. Cei de la Curtea de Apel Alba Iulia au rămas în pronunțare și vor da decizia pe 28 mai. Se judecă suspendarea procedurii de revocare din funție a lui Augustin Lazăr.

Dar asta nu e tot. Ministerul Justiţiei a solicitat obligarea lui Augustin Lazăr la plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 3.200 de lei reprezentând cheltuielile consilierului juridic cu deplasarea de la Bucureşti la Alba Iulia. Foarte probabil, magistratul va lua act de această solicitare şi va constata încetarea procesului dintre cele două părţi. Procedura de revocare a lui Augustin Lazăr a fost declanşată de către Tudorel Toader în 24 octombrie 2018, anunță adevarul.ro.

Apoi, procurorul general a depus la Curtea de Apel Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, pe 2 noiembrie 2018, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţie. Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis, la sfârşitul lunii ianuarie, că procesul prin care procurorul general Augustin Lazăr a contestat propunerea de revocare din funcţie înaintată de Ministrul Justiţiei se va judeca la Curtea de Apel din Alba Iulia.