Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat în plen marți, 24 septembrie, că Dumitru Lovin, Daniel Olteanu, Doru Oprișcan și Ion Tabugan, deputați neafiliați din fostul grup ALDE, s-au alăturat la grupul PRO Europa.

14 deputați ALDE s-au afiliat grupului parlamentar Pro Romania și se va numi „Pro Europa Liberal-Democrat”.

Cei doi vicepreședinți de la ALDE: Daniel Olteanu și Varujan Vosganian se vor alătura de asemenea grupului parlamentar Pro Europa.

Amintim că ALDE a rămas fără grup parlamentar după ce grupul de la Senat s-a desființat precum și cel de la Camera Deputaților.

Mai mult, cei trei deputați ALDE care au acceptat propunerea Vioricăi Dăncilă de a fi nominalizați pentru funcții guvernamentale au fost excluși, iar alți doi au demisionat.

Grupul a pierdut cinci parlamentari drept urmare s-a desființat. La Senat partidul a fost în aceeași situație, după înlăturarea lui Teodor Meleșcanu și trecerea lui Daniel Zamfir ca senator afiliat al PSD.

Conform regulamentului, un grup parlamentar trebuie să conțină cel puțin 10 deputați care au candidat în alegeri pe listele aceluiaşi partid politic.