Un fost ofițer de poliție judiciară vine cu o teorie șocantă în cazul crimelor de la Caracal. Acesta spune că monstrul Gheorghe Dincă îi duce de nas pe anchetatori pentru a acoperi o eventuală descoperire a altor crime sau a unor eventuali complici.

„Gheorghe Dincă, prezumtivul asasin, se manifestă cu o șiretenie oarecum surprinzătoare, având în vedere cel puțin, aparențele create în legătură cu persoana sa, pentru că până la urmă, hai s-o spunem pe șleau, nu pare a fi tipul pe care îl dă mintea afară din casă. Dacă mai adăugăm și antecedentele sale medicale din perspectivă psihiatrică, avem o imagine completă a individului. Cu toate acestea, mie cel puțin, mi se pare că Dincă a adoptat o tactică de apărare destul de eficientă combinând recunoașterea formală a omorurilor, cu lipsa de consistență a dezvăluirilor privind modalitatea de suprimare a celor două copile, dar și locul în care s-ar afla cadavrele lor, în întregime sau în parte. Da, Dincă e șiret, dar iată, îi merge”, a declarat Valeriu Șuhan, conform mediafax.

Potrivit fostului ofițer de poliție judiciară, Dincă îi „plimbă” pe anchetatori, ceea ce diminuează presiunea anchetei propriu-zise. „Părerea mea e că Dincă îi cam «plimbă» pe anchetatori, iar aceștia se cam lasă scoși la plimbare. Ca urmare, presiunea anchetei propriu-zise diminuează, anchetatorii poziționându-se astfel încât nu-și prezervă avantajul ofensivei firești, dată fiind situația. Deocamdată, Dincă e lăsat să «joace», ceea ce pentru mine, e de mirare. Întrebarea pe buzele tuturor este unde sunt cadavrele al căror omor a fost recunoscut de către Dincă. Chiar atât de tâmpit să fie Dincă încât nu-și mai aduce aminte cum a săvârșit un omor cu trei zile înainte și cum și unde a «scăpat» de cadavru?! Puțin probabil ori, atunci, trebuie să existe un alt motiv al «amneziei» sale – frica pentru descoperirea altor omoruri, acoperirea unor alte infracțiuni și/sau complici, sau a unor legături periculoase cu persoane cu un mare astfel de potențial, nici una dintre variante nu poate fi exclusă în acest moment”, mai spune Șuhan, conform sursei citate.

Specialistul mai precizează că în prezent nu există probe clare privind crimele, în ciuda faptului că Dincă le-a recunoscut. Potrivit lui Șuhan, există probe care dovedesc doar prezența cel puțin a Alexandrei în mașina și în casa lui Dincă. „Că ar fi incinerat un cadavru în curtea casei într-un butoi sau cazan, nici nu aș vrea să comentez. Hai, să stăm strâmb și să judecăm drept, probe clare privind omorurile nu există. Da, sigur, există probe care dovedesc prezența cel puțin a copilei Alexandra în mașina și în casa lui Dincă dar, atât. E absolut necesar ca ancheta să capete ritm iar asta înseamnă că tactica trebuie urgent revizuită. Este doar părerea mea”, a conchis Valeriu Șuhan.