Fostul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a contrazis-o public pe Viorica Dăncilă pe subiectul George Maior. Mai exact Meleşcanu a susținut că rechemarea din postul de ambasador la SUA a fost trimisă spre avizare încă din 8 mai. Anterior, Dăncilă a spus extrem de categoric că nu a primit nicio solicitare de la Miniterul de Externe.

„În legătură cu declaraţia dnei prim-ministru Viorica Dăncilă potrivit căreia nu a primite la Ministerul de Externe nicio cerere de rechemare a ambasadorului George Maior,  dl Teodor Meleşcanu face următoarele precizări :

„Memorandumul privind propunerea de rechemare a dlui ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poşta specială, la data de 8 mai 2019, aşa cum rezultă din documentul de expediţie, urmând ca după avizarea de către dna prim-ministru să fie trimis preşedintelui României.

Prin declarația sa, Meleșcanu practic vine și spune că Dăncilă a mințit, ținând cont că ea a declarat că nu a primit niciun document privind rechemarea lui Maior din funcția de ambasador al României în SUA.