Cine este bărbatul considerat vindecat

Un bărbat de 40 de ani din Torino, considerat vindecat de noul coronavirus, a fost testat din nou pozitiv pentru virusul COVID-19. Medicii spun că italianul, care a fost primul pacient infectat cu coronavirus în regiunea italiană Piemont, este complet asimptomatic şi a rămâne în izolare la domiciliu.

Medicii Spitalului de Boli Infecţionase “Amedeo di Savoia” au anunţat pe 13 martie că bărbatul de 40 de ani s-a vindecat de coronavirus.

Pacientul a fost supus marţi unor noi investigaţii medicale şi, cu toate că este complet asimptomatic, a fost testat din nou pozitiv pentru coronavirus, scrie La Stampa.

Precizările medicilor în legătură cu noul test ieșit pozitiv

“Confirmăm că s-a vindecat. În astfel de cazuri este normal că există o oscilare între negativ şi pozitiv. Se întâmplă în cazul tuturor infecţiilor. Este o mică “urmă” a infecţiei, dar nu este o recidivă, aşa cum reiese din testul pozitiv”, a explicat medicul specialist în boli infecţionase, Giovanni Di Perri, potrivit La Repubblica.

Potrivit medicilor, pacientul poate reveni în colectivitate în momentul în care există certitudinea că nu va mai putea transmite infecţia.