Dacă ceea ce spun pacienții este adevărat, înseamnă că au luat boala din comunitățile în care trăiesc.

„Oameni din comunitate care s-au îmbolnăvit nefăcând nimic special, dar au avut contact cu restul comunităţii. Am stat de vorbă cu nu ştiu cine, dar fără mască! Numărul de cazuri creşte zi de zi!!! În momentul când ai contact cu altă persoană trebuie să ai această masca indiferent unde te afli!!!”, a transmis Simin Florescu, medic în cadrul Spitalului Victor Babeș din București.

Trebuie doar să respectăm măsuri simple de igienă

„La spitalul de boli infecţioase din Iaşi, aşa cum am văzut şi la Bucureşti, este exact în aceeaşi situaţie. Funcţionăm la capacitate aproape maximă! La terapie intensivă avem ocupate 8 locuri din 9, nu este greu să purtăm masca dacă mergem în mall”, a transmis Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi

Nelu Tătaru a subliniat importanța igienei, spunând că spălatul, purtarea măștii și distanțarea socială este vitală pentru a nu avea parte de o vară rea.

„Trebuie doar să respectăm măsuri simple de igienă: spălat, masca, distanță socială, altfel o să fie rău vara asta”, a transmis Nelu Tătaru.

Cum a fost salvat Marcel Pavel

„Am contactat o dublă pneumonie și, corelată cu acest nenorocit de Covid-19, mi-a fost aproape fatală. Acum, am fost salvat!”, a spus Marcel Pavel într-o postare făcută pe Facebook.

Acesta a fost tratat la Institulul Matei Balș iar medicii au confirmat faptul că nu se mai află în pericol.