Scandal de la distanță între Rareș Bogdan și Alexandru Rafila. Europarlamentarul s-a enervat pentru redeschiderea păcănelelor, dar nu și a restaurantelor și a dat vina pe specialiști.

Rareș Bogdan, pus la punct de Rafila

Șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a luat foc. Acesta nu se simte deloc responsabil și i-a transmis lui Rareș Bogdan să-și reconsidere poziția. ”Din nou, am avut o surpriză în sensul că cele câteva persoane care sunt mai vizibile în această perioadă, eu, dl prof. Streinu, dl dr. Musta, nu-l mai menționez pe dl. Arafat, am înțeles că noi suntem responsabili pentru că nu au fost deschise restaurantele, ceea ce mi se pare o chestiune care nu este asumată și n-aș vrea să intru într-o dezbatere de natură politică, dar noi suntem niște profesioniști, ne spunem niște puncte de vedere profesionale, decizia politică trebuie asumată și comunicată.

Chestiunea asta cu lipsa de asumare mi se pare că nu este potrivită. Așa cum eu nu am fost consultat în ceea ce privește deschiderea restaurantelor, n-am fost consultat nici în ceea ce privește deschiderea sălilor de jocuri de noroc. Dl Rareș Bogdan ar putea să-și reevalueze poziția în ceea ce privește profesioniștii, pentru că noi încercăm să ajutăm și nu cred că e cazul să demobilizăm oamenii care încearcă să ajute. Responsabilitatea este, în mod evident, politică, și lucrul ăsta trebuie să fie clar pentru toată lumea” a spus prof. dr. Alexandru Rafila, la Digi24.

Rareș Bogdan a fost indignat de deschiderea sălilor de jocuri de noroc din România, în condiţiile în care restaurantele rămân deocamdată închise.

”Sunt total de acord cu reacția oamenilor, e absolut logică. Sunt 400.000 de oameni în HoReCa și doar 150.000 lucrează. Recomandările nu au fost politice, ci au venit de la cei care până acum erau zei, ca domnul Arafat. Cei care au luat decizia nu sunt politicienii, nici ai puterii. Domnii epidemiologi, Arafat, Streinu Cercel, Rafila, Musta de la Timișoara au făcut recomandările.

Eu mă bucur că măcar s-au deschis bisericile. Am întrebat și eu de ce deschidem păcănelele și nu bisericile și restaurantele. Și mi s-a spus că 60 de milioane de euro pe luna vin din impozitele la aceste păcănele. Nu am niciun diferend de opinie legat de păcănele, sunt sute de mii de oameni nenorociți de acestea. Dacă eram în locul lui Cîțu, nu deschideam păcănelele. Acolo e diavolul, nu merg și nici nu o să mă duc, eu merg la biserică”, a declarat Rareş Bogdan în direct la România TV.