”Acum nu mai e stat ocult, nu mai e statul paralel? Acum să înțeleg că lucrează statul paralel pentru domnul Tăriceanu? Acum să înțeleg că le convine. Achitările fac parte din viața omenească și din viața statului de drept. Nu există sistem de justiție funcțional unde să nu existe achitări. Doar condamnări există în dictaturi și în tiranii. Faptul că sunt achitări în sistemul de justiție din România arată că justiția funcționează. (…) În România, de 30 de ani, s-a devalizat, s-a furat. Întrebarea mea este de ce procurorii anchetează persoane extrem de importante, controversate pe acțiuni ridicole sau mărunte și nu pe marile acțiuni. (…) Mă întreb de ce domnul Tăriceanu fuge de ridicarea imunității (în celălalt dosar – n.r.), dacă este atât de sigur de nevinovăția domniei sale”, a declarat Rareș Bogdan.

 Ce a spus Tăriceanu, în urma deciziei?

„Sigur că o astfel de decizie nu poate decât să mă bucure, dar bucuria mea este parţială, pentru că într-adevăr după avatarurile prin care am trecut începând din 2015 – purtat la parchet, purtat în instanţă, cu o presiune publică uriaşă asupra mea, care i-a afectat pe toţi cei din jurul meu, tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea este umbrită de faptul că ştiu că foarte mulţi alţi oameni care au fost sau sunt în aceeaşi situaţie cu mine nu şi-au încheiat încă procesele”, a explicat Tăriceanu, care a adăugat că judecătorii trebuie scoşi de sub „presiunea fantastică pe care o au din partea serviciilor”.

Tăriceanu a atacat dur DNA și judecătoriile cu privire la abuzuri.

„În 2015, când s-a pornit acţiunea DNA, la vremea respectivă eram singurul care avea curajul să vorbească despre abuzuri. La noi instituţiile s-au transformat într-o încrengătură paralelă, care să impună regulile fără să aibă legitimitatea votului”, a mai declarat președintele Senatului, care a mai spus că „lupta anticorupţie s-a transformat într-o luptă de răfuieli politice mai mult sau mai puţin mafiote, mai mult sau mai puţin la vedere”.